Šaka

Bolovi u šaci

Šaka - bolovi u šaci

Bolovi u šaci

Bolovi u šakama mogu imati brojne uzroke među kojima su na prvom mjestu ozljede koje nastaju prilikom pada, udarca, prignječenja i slično.

S druge strane postoje uzroci kroničnih bolova u šakama koji nastaju uslijed prekomjernog korištenja (engl. overuse injury) što uključuje upale tetiva, ligamenata i živaca.

Sindrom karpalnog tunela

Jedan od najčešćih uzroka kroničnih bolova u šaci je tzv. sindrom karpalnog kanala u kojem dolazi do kompresije živca medijanusa unutar karpalnog kanala.

Uzroci nastanka kompresije su brojni i vrlo često se viđa kao posljedica uredskog posla i rada na računalu, međutim povezan je i sa svim drugim poslovima u kojima se intenzivno koriste šake (fizički poslovi ali i intenzivno bavljenje sportom).

Ganglion

Isto tako uzrok bolova može biti i ganglion – okruglasta tvorba ispunjena tekućinom nalik na gel. Iako su same po sebi bezopasne, te tvorbe mogu pritiskati na okolne žile ili živce te uzrokovati bolove.

Škljocavi prst

Škljocavi prst (engl. trigger finger) ili stenozirajući tenosinovitis je stanje u kojem dolazi do “zapinjanja” ili “preskakanja” prsta prilikom pokreta, uzrokuje ga otečena ovojnica tetive koja sprečava normalno kretanje tetive.

Kada se naručiti na pregled?

Naručite se ovdje za pregled

Nazovite nas na tel. 091 587 9293 ili ispunite kontakt obrazac…

Naše usluge

Operacijsko liječenje sindroma karpalnog kanala (kiruška dekompresija koja se izvodi u lokalnoj anesteziji i omogućava povratak uobičajenim aktivnostima u najkraćem roku)

Operacijsko liječenje škljocavog prsta u lokalnoj anesteziji

Operacijsko liječenje gangliona šake (kiruška ekstirpacija u lokalnoj anesteziji i omogućava povratak uobičajenim aktivnostima u najkraćem roku)