Usluge

Dobrodošli, nudimo Vam sve što je potrebno za liječenje ozljeda lokomotornog sustava i njihovih posljedica na jednom mjestu. Naručite se na prvi pregled ili na drugo mišljenje nakon već provedene operacije.

Fraktura klavikule – prijelom ključne kosti -nastaje najčešće pri padu ili bavljenju sportom. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG snimke. Mogu se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Luksacija ili iščašenje akromio-klavikularnog zgloba– ozljeda koja nastaje pri padu na rame. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Fraktura proksimalnog humerusa – prijelom gornjeg kraja nadlaktične kosti -ozljeda koja nastaje pri padu na rame. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Fraktura glavice radijusa – prijelom glavice palčane kosti – ozljeda koja nastaje pri padu na ispruženu ruku. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom – zamjena glavice palčane kosti umjetnom (protezom).

Fraktura ili prijelom olekranona – ozljeda koja nastaje pri padu na lakat. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Posttraumatska kontraktura lakta -ukočenost lakta nakon ozljede -stanje koje se javlja nakon ozljede (prijeloma ili iščašenja) u području lakta i karakterizira ga ograničenost pokretljivosti lakta. Ukoliko je znatnog stupnja a pacijent je motiviran preporučuje se operacijsko liječenje.

Sindrom kubitalnog tunela – sindrom ulnarnog živca – stanje koje karakteriziraju noćni bolovi i trnci u podlaktici koji se pogoršavaju pri fleksiji u laktu. Uobičajena terapija je kiruška dekompresija ulnarnog živca.

Puknuće donje tetive dvoglavog mišića (bicepsa) – nastaje pri pokušaju jake fleksije (savijanja) lakta protiv otpora. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja kliničkim pregledom i eventualno magnetskom rezonancijom (MR). Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Izljev u burzu (burzitis lakta) – stanje u kojem se počinje skupljati tekućina u sluznoj vreći (burzi) olekranona, nakon manjeg udarca ili uslijed rada na računalu. Terapija se započinje s punkcijom i vađenjem tekućine. Ukoliko nakon nekoliko punkcija i dalje postoji izljev, preporuča se kiruško vađenje (ekstirpacija) sluzne vreće.

Prijelomi donjeg okrajka palčane kosti (distalnog radijusa) – ozljeda koja nastaje pri padu na ispruženu ruku. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Prijelom kostiju pešća (fraktura kostiju karpusa) – ozljeda koja nastaje pri padu na ispruženu ruku. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG i MSCT snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Prijelom skafoidne kosti i pseudoartroza skafoidne kosti (nesrasli prijelom) – najčešća ozljeda kostiju pešća (kostiju karpusa) koja nastaje pri nagloj dorzifleksiji šake (pregibanje šake u ručnom zglobu “prema gore”), do koje može doći pri padu ili pri udarcu predmetom (lopta i sl.). Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG i MSCT snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Bolovi u kuku nakon ozljede pri padu ili sportskim aktivnostima – ovisno o simptomima i vrsti ozljede mogu se učiniti dodatne pretrage (RTG ili MR)

Stanje nakon provedene operacije radi prijeloma gornjeg okrajka bedrene kosti (proksimalnog femura) nakon koje zaostaju bolovi. Nakon kliničkog pregleda i uvida u RTG snimke se donosi preporuka za daljnje liječenje, zamjena kuka umjetnim (totalna endoproteza kuka (TEP)) ili vađenje prethodno postavljenog implantata.

Prijelomi u području gležnja: maleolarni prijelomi nastaju pri padu i spoticanju. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG i eventualno MSCT snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Prijelomi gležanjske kosti (talusa) nastaju pri padu i spoticanju te nekim sportskim aktivnostima (snowboarding). Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG i eventualno MSCT snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Puknuće Ahilove tetive (ruptura) – ozljeda koja se javlja pri sportskim aktivnostima. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja kliničkim pregledom. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Prijelomi kostiju stopala, najčešće prijelomi metatarzalnih kostiju nastaju pri pri padu i spoticanju te nekim sportskim aktivnostima. Na mjestu ozljede se javljaju bol i oteklina, a dijagnoza se postavlja uvidom u RTG i eventualno MSCT snimke. Može se liječiti konzervativno ili operacijom ovisno o funkcionalnim zahtjevima pacijenta.

Problemi s noktima – urasli nokti, distrofični nokti, onihomikoza (gljivična infekcija nokta) – najčešće liječenje je ablacija nokta u lokalnoj anesteziji

pločice i vijci, čavli i dr.- Vađenje prethodno postavljenog implantata